Vi har gjort

Gibon (reklamfilm)

Gibon Ljungby AB behövde en unik reklamfilm som skulle visas på skärmarna under Ljungbydagarna. Utmaningen var att filmen skulle kunna sticka ut bland hundratals andra filmer som också visades på samma skärm. Vårt mål med filmen var att fånga uppmärksamheten hos publiken och väcka deras nyfikenhet, snarare än att fokusera på produkten i sig.

Vi satte oss ambitiöst i arbetsprocessen och hade en tidsram på endast en vecka för att slutföra projektet. Detta tidspress tvingade oss att vara kreativa och effektiva i vårt arbete. Resultatet blev en film som inte bara skapade en aura av mysterium och intresse, utan också uppmuntrade människor att ställa frågor och vilja veta mer om vad Gibon Ljungby AB hade att erbjuda.

Med vår film lyckades vi inte bara uppfylla kraven från Gibon Ljungby AB, utan vi överträffade förväntningarna genom att skapa något som verkligen utmärkte sig och fångade publiken under Ljungbydagarna. Det är ett exempel på hur kreativitet och effektivt arbete kan övervinna tidsbegränsningar och leverera imponerande resultat.

Klienten: Gibon Ljungby AB
Medverkande: Victoria Ohlsson, Mohamad G. Alkhatib, Daniel Logozar och Peter Logozar.
Idén, foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Agusti 2023


Sjöriket (reklamfilm)

Reklamfilmen som vi har producerat för Sjöriket AB har ett tydligt mål: att väcka fina känslor hos målgruppen, som främst består av äldre personer. För att uppnå detta har vi använt oss av storytelling-teknik, långsam klippningstakt och låg mättnad färgkorrigering för att skapa en nostalgisk atmosfär och strävar efter att beröra våra äldre tittare på ett känslomässigt plan och väcka upp fina minnen och positiva känslor.

Klienten: Sjöriket AB
Medverkande: Hanna Norman Andersson & Sune Axelsson
Berättarröst: Sölve Rydell

Manuset: Jahja Alkhatib & Sölve Rydell
Idén, foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Juni 2023


Sjöriket (rekryteringsfilm)

Det är alltid spännande att få jobba med kreativa projekt som involverar att skapa något unikt och underhållande. Att få arbeta med ett företag som Sjöriket AB, som är så passionerade och dedikerade till sina anställda, gör uppdraget ännu mer meningsfullt.

Vår film har ett roligt och lättsamt tonfall samtidigt som vi på ett tydligt sätt visar att Sjöriket söker efter i sin personal unga och entusiastiska personer som kanske inte har så mycket erfarenhet, men som har en stark vilja att hjälpa andra och göra skillnad i samhället.

Klienten: Sjöriket AB
Medverkande: Ihsan Mouselli, Laura Nilsson & Sune Axelsson
Berättarröst: Sölve Rydell

Manuset: Jahja Alkhatib & Sölve Rydell
Verkställande direktör: Evelina Jansén
Idén, foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: December 2022


UF Mässa 2022 (eventsfilm)

Ung Företag Kronoberg kontaktade oss för att dokumentera deras mässa 2022, och vi har levererat en film som överträffar förväntningarna.

Ung Företag Kronoberg hade specifika önskemål för filmen, och vi har lyckats fånga essensen av deras vision samtidigt som vi har skapat en rolig och engagerande film som passar ungdomars smak. Vi har arbetat nära Ung Företag Kronoberg för att säkerställa att filmen speglar deras unika karaktär och värderingar.

Resultatet är en dynamisk och inspirerande film som visar upp det bästa av Ung Företag Kronoberg. Filmen har levererats i olika längder och format för att passa olika sociala medieplattformar, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för Ung Företag Kronoberg att använda i sin marknadsföring.

Klienten: UF Kronoberg
Foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Januari 202
3


Länstrafiken Busslinje 325 (lanseringsfilm)

Målet med reklamfilmen var att visa att det kan vara skönare att åka buss, eftersom man kan göra andra saker under resan såsom att jobba och njuta av musik. Reklamfilmen ville också visa att det finns många resor att välja på med buss.

Klienten: Markaryds Kommun
Idén & Manuset: Evelina Jansén
Foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: December 2022


Länstrafiken Busslinje 325 (lanseringsfilm)

Denna reklam vill fokusera på att man kan släppa stressen när man åker buss. Reklamen vill visa att bussresan kan vara en avslappnad och njutbar upplevelse, i stället för att bara vara en transportsträcka.

Klienten: Markaryds Kommun
Idén & Manuset: Evelina Jansén
Foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: December 2022


Campus Ljungby (reklam)

Vårt uppdrag var att visa en snabb inblick i det som finns att utnyttja på Campus Ljungby, allt inom en tidsram på 12 sekunder.

Klienten: Centrum för Informationslogistik i Ljungby
Foto, editor & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Oktober 2022


Jul i Gemenskap

Föreningen Ljungby Giller Olika har bett oss att göra en kort film som ska erbjuda folk att delta i Jul i Gemenskap. Filmen ska ha en julkänsla och vara kort, enkel och tydlig. Målet är att väcka intresse hos människor att delta i julaktiviteterna som arrangeras av föreningen.

Klienten: Ljungby giller olika (förening)
Medverkande: Ola Hansson
Foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: December 2022


Living Decor (reklam)

Butiken vill visa i filmen att de är väl förberedd inför julen och att de har ett brett utbud av julrelaterade produkter. Möbleringen och de nya varorna ger en julig känsla och vi hoppas att det ska väcka intresse hos tittarna att besöka butiken och kanske göra några julklappsköp.

Klienten: Living Decor AB
Medverkande: Annie Byström & Pernilla Wiborin
Foto, editor & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: December 2022


STORK (informativtfilm)

Filmen om STORK-projektet är en enkel, informativ film som syftar till att tydligt visa vad projektet har åstadkommit för de involverade parterna. I filmen besöker vi två företag och intervjuar dom.

Klienten: Campus Ljungby
Foto, editor & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Oktober 2022


Communified (reklam)

Denna reklamfilmen är designad för att vara språkfri, så att den kan användas över hela världen. Genom att använda visuella element och enkla, universiella gestaltningar kan man förmedla appens idé utan att använda text eller talat språk.

Klienten: Communified app
Idén & Manuset: Kevin Thour
Medverkande: Tito Windborg, Julja, Nor Samman
D.O.P: Anton Svärd
Editor & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Juni 2022


Visit Ljungby (reklam)

I Ljungby finns det många attraktiva platser att besöka, men vi har bara 60 sekunder på oss att visa er den allra mest imponerande. Därför har vi använt oss av en teknik som kallas time lapse som innebär att vi tar många bilder av platsen under en längre period, och sedan spelar upp dem i snabb takt så att det ser ut som om tiden går fort.

Idén, foto, editor & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Juli 2020


Our Last Summer in Sweden (långfilm trailer)

Filmen handlar om en grupp på 11 ungdomar som åker på en ungdomsresa till en avlägsen skog för att koppla av från vardagens stress. De har inga förväntningar på något annat än att få uppleva naturen och ha roligt tillsammans. Men deras semester tar en mörk sväng när jorden plötsligt attackeras av en okänd rymdvarelse.


Daemonium (kort skräckfilm)

I denna kortfilm följer vi tre unga vänner som är fascinerade av magi. De bestämmer sig för att testa sina färdigheter genom att utföra en ritual tillsammans. De har läst om det i en gamla bok och tror att de kan få en plötslig insikt i magiska krafter. Men snart inser de att de inte är förberedda för det de har väckt upp.

I rollarna: Kevin Thour, Noradin Saman och Tito Windborg
Manus av Kevin Thour
Filmat, klippt och regi av Jahja Alkhatib
Premiär: December 2021


Haleva (kortfilm – drama)

Nafen är en 25 år gammal kvinna som arbetar som arkitekt. Hon är välutbildad och har arbetat hårt för att nå sin nuvarande position. Nyligen fick hon besök av sin fästman och hans mamma, och hon ville gärna visa upp sina kulinariska färdigheter genom att tillaga en maträtt som heter Haleva. Problemet är att hon samtidigt måste avsluta ett av sina viktigaste projekt i karriären.
Filmen har blivit utvald av Boden Internationell filmfestivalen, First Time Filmmaker filmfestivalen & Circassian filmfestivalen.

I rollerna: Nafen: Tulay Bchmaf, Nafen (v.o.): Huda Deir, Simaza: Heba Alkhatib
Anzur: Srmad Doughouz, The Mother: Nazek Deir, Sibsa (v.o.): Sina Huazheva, Sibsa: Linn Alkhatib, Music: Tambi Der, Make up: Linn Alkhatib
Clothing design: Hala Alkhatib, Translations: Nazek Deir – Naima Karaf
General supervision: Abdullah Blana
Special thanks to the librarians in Svalöv.
Written, directed, shot and edited by Jahja Alkhatib
Premiär: Oktober 2021


The Forest (kort skräckfilm)

En kortfilm om en förtrollad skog som fångar upp alla som vågar att gå in i den. När man väl har stigit in i skogen kan man aldrig hitta ut igen, och man är fast i en oändlig labyrint av träd och buskar.
Filmen nominerades till priset för bästa filmregi vid Circassian filmfestivalen.

I rollerna: Jahja Alkhatib, Farah Alkhatib
Sång: Abeer Dair
Idé & manus: Jahja Alkhatib
Foto: Hala Alkhatib
Producent & regi: Jahja Alkhatib

Premiär: Oktober 2020


2m (kort skräckfilm)

Kortfilmen handlar om en liten tjej som går ner i källaren för lämna sin cykel. Plötsligt blir hon attackerad av ett läskigt monster.

I rollerna: Farah Alkhatib, Hala Alkhatib
Idén, foto, klippning & regi: Jahja Alkhatib

Premiär: Oktober 2020


Gästgivaregården

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

I dokumentären hör vi Christian berätta om hur han driver Gästgivargården och hans mål för framtiden. Filmen innehåller också en beskrivning av husets historia från Sölve Rydell.

Foto & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: Januari 2020


Ladan i byn

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Lovisa Hårenberg och hennes mamma strävar emot de kalla vintervindarna för att kunna hålla deras hållbara butik öppen och ta emot kunderna med öppna armar.

Foto & regi: Jahja Alkhatib
Premiär: December 2019


Besjälat

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Lina är diplomerad energiterapeut och arbetar med coachande samtal, energibehandlingar och vägleder personer som önskar förändring i sitt liv. Allt för att frigöra energi, skapa balans och inspirera till nya möjligheter för den som önskar mer glädje, lätthet och härlighet i sitt liv.

Dansare: Carnelia Bannasch, Isabel Johansson Nielsen
Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: December 2019


1000 Tals Lyktor Under Samma Himmel

( Reportage – Ljungbys Färger )

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: November 2019


Keramikverksta’n

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Verkstad och butik. Här kan du följa keramikernas arbete med leran. Här finner du unik keramik, bruksgods och bra presenter, till dig själv eller till någon annan.
Vivianne Thorstensson & Maria Larsson. Keramikverksta´n har en mysig liten butik och verkstad på Ljungby Gamla Torg.

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: November 2019


Afaq

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: November 2019


Fridfult

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: Oktober 2019


Skomakaren

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: September 2019


Frisören

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Creo – Moroccan Living Lyssna till, inspireras av och njut av denna helt unika själ, Mikaela Andersson delar så mycket kärlek på sin salong Creo genom sina behandlingar, vackra Maroccanska produkter och sin ljuvliga personlighet!

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: September 2019


Cykelbutiken

( Dokumentär – Ljungbys Färger )

Du får inte göra en tabbe mot en kompis!
Svenne Motor & Cykel i Ljungby AB

Foto & regi: Jahja Alkhatib (J.K.)
Premiär: September 2019